LinkedIn ReklamlarıLinkedIn Reklamları
LinkedIn reklam , iş dünyasının hakim olduğu bir sosyal medya platformu olan LinkedIn’da verilen, hedef kitle potansiyeli büyük olan bir reklam hizmetidir. B2B yani ‘işletmeden işletmeye’ iş modelinin daha yoğun olduğu bu sosyal ağda verilen reklamlar pazarlama sürecinde büyük hedefleri olan markalar için idealdir.
LinkedIn Reklam Nedir?
LinkedIn reklam , iş dünyasının hakim olduğu bir sosyal medya platformu olan LinkedIn’da verilen, hedef kitle potansiyeli büyük olan bir reklam hizmetidir. B2B yani ‘işletmeden işletmeye’ iş modelinin daha yoğun olduğu bu sosyal ağda verilen reklamlar pazarlama sürecinde büyük hedefleri olan markalar için idealdir.
İşletmelerin ve işletme sahiplerinin daha sık kullandığı LinkedIn pek çok kişi tarafından iş bulmak için tercih edilmektedir. Ancak bireysel kullanımın ötesinde bir işleve sahip olan LinkedIn’de yer alan bir marka bu platformda, bulunduğu sektör ile bağlantılı işletmelerle iletişime geçme şansına sahip olur.
Reklamlar da bu konuda oldukça işlevseldir. Farklı model ve kampanyalarla sunulan LinkedIn reklam, markaların bu platformda daha kolay fark edilir hale gelmesini sağlar. Markanın ‘Ben bu işi yapıyorum.’ diyerek ne hakkında faaliyet yürüttüğünü sunan reklamlar markaya ‘yüksek’ pozisyonlardan bir hedef kitle oluşturabilir.
Markaların birbiriyle iletişime geçmesine imkan veren LinkedIn, reklam hizmetiyle bu iletişime dinamik kazandırır. Böylece markanın diğer işletmeler tarafından görünür olmasını sağlar. Markanın farklı ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap veren bu reklamlar sayesinde marka hem büyüme hem de tanınma fırsatını elde eder.
Dedikodu Ajansı, LinkedIn platformuna olan hakimiyeti ve sosyal mecralarda reklamların nasıl olması gerektiğine dair olan tecrübesi ile yanınızda. İş hayatında markanızı amacına ulaştıracak olan LinkedIn reklamı nasıl kullanacağına dair en iyi rehber sizinle. Dedikodu Ajansı, ihtiyacınız olan reklamı size sunmaya hazır.
LinkedIn Kampanya Türleri Nelerdir?
LinkedIn’da ana hedef markanın diğer markalar tarafından fark edilir hale gelmesidir. Bu platformda bireyden ziyade işletmeye yönelik bir mesaj iletimi mevcuttur. ‘Birlikte çalışalım!’ markanın LinkedIn reklamı ile diğer işletmelere aktarmak istediği mesajdır. Bu mesajın aktarımı esnasında kullanılabilecek farklı reklam kampanya türleri bulunur. Her biri temelinde ‘reklamın’ amacını taşır. Bu kampanyalar;
- Farkındalık: Markanın bilinirliğini arttırmak, hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmak için tercih edilen reklamlardır.
- Değerlendirme: Kullanıcıları markaya ait başka bir unsura yönlendiren kampanyadır. İçeriğinde yer alan türler;
- Web sitesi: Bu kampanya web sitesini ziyaret etme olasılığı yüksek olan kullanıcıların karşısına çıkar. Böylece marka artan web site trafiği ile kar elde eder.
- Etkileşim: Markanın LinkedIn sayfasına etkileşim kazandırmayı amaçlayan kampanyalardır. Bu reklamlar sayfa ile etkileşime geçme ihtimali taşıyan kullanıcılar tarafından görüntülenir.
- Video Görüntülemeleri: Videoyu en uzun süre izleme şansı olan kişilerin önüne çıkan bu kampanyanın amacı video reklamlarının etkileşimini yükseltmektir.
- Dönüşüm: Reklamı tüketen kitle ‘markaya’ dönüş yapma ihtimali yüksek olan kişiler arasından seçilir. Bu seçim;
- Aday oluşturma
- Web sitesi dönüşümleri
- İş başvuruları olarak kampanya halini alır.
Meta Reklamlar Neden Kullanılmalı?
Meta reklam; markanın bilinirlik kazanması, satışlarını yükseltmesi, sosyal medyada sağlam bir imaja sahip olması için kullanılmaktadır. Bu reklamların kullanımı hedef kitleye daha güven vermektedir. Markanın amacı ve hedef kitlenin özelliklerini baz alarak hazırlanan reklamlar farklı türleriyle de ayrı bir kolaylık sunduğu için edilmektedir.
Instagram ve Facebook’ta daha fazla hakim olan bu reklamlar şu modellerle kullanılmaktadır;
- Görsel Reklamları: Kaliteli ve etkileşime açık görseller ile hazırlanan bu reklamlar kitleyi web sitesine yönlendirir. Markanın kendi ya da stok görsellerinden oluşturduğu reklamlar ilgi çekici olduğu sürece etkileşim kazanır.
- Video Reklamları: Ses ve hareketin hakim olduğu bu reklamlar hedef kitle tarafından daha hızlı şekilde tüketilmektedir. Bu Meta reklamı çoğunlukla markanın ya da ürünlerin tanıtımı için kullanılmaktadır.
- Dönen Reklamlar: Tek reklam içinde birden fazla görselin ve videonun bulunmasına fırsat veren reklamlardır. Bir ürünün farklı versiyonlarını ya da farklı açılarını göstermek için tercih edilir.
- Koleksiyon Reklamları: Kişiye göre özelleştirilmiş şekilde sunulan reklamlardır. Bu reklamlar kişinin sosyal medyadaki tüketim alışkanlığına göre oluşturulduğu için harekete geçirme niteliği taşır.
Bu reklam modelleri sayesinde marka sosyal medyada mesajını ihtiyaç duyduğu şekilde yayınlama şansına erişir. Ancak bu şansı doğru kullanması için markanın bir ajansın desteğini alması gerekir.
Dedikodu Ajansı bu noktada devreye girerek marka ile tüm profesyonel hizmetini paylaşır. Meta reklamın etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayan Dedikodu Ajansı markanın sosyal medyada başarıya ulaşmak için mutlaka uğraması gereken bir adrestir.
LinkedIn Reklam Modelleri Nelerdir?
LinkedIn’da markanın mesajını iletmesi için farklı reklam modelleri bulunur. Bu modeller mesajın türüne ve markanın amacına göre farklılık gösterir. LinkedIn reklam modelleri;
- Sponsorlu İçerik Reklamları: Markanın kendi gönderilerinden oluşturulan, güçlendirilmiş yayınlardır. Bu reklam türü işletme içindeki gönderileri ‘sponsor’ ibaresiyle potansiyel hedef kitlenin karşısına çıkarır. Mesajı doğrudan aktaran reklamlar yerine markanın faaliyetlerini ‘reklam’ olarak sunan yayınlardır.
- Metin Reklamları: Bu reklam modeli, sponsorlu reklamın alternatifidir. LinkedIn akış ya da profil sayfalarının üst ve yan kısımlarında yer alır. Çoğunlukla sayfa başına dört adet metin reklamı düşer. Bu reklamların elde ettiği etkileşim diğerlerine göre daha azdır. Ancak sponsorlu içeriklerle bir arada kullanıldığında marka bilinirliğinin artmasına yardımcı olur.
- Mesaj Reklamları: Özel olarak oluşturulan mesaj içeriği markanın seçilen potansiyel hedef kitlesine iletilir. Bu reklam türünü tüm kapsamıyla kullanmak için markanın Preminium hesaba sahip olması gerekir. Böyle birinci seviyede bağlantıda olmadığı hesaplara da mesaj biçimindeki reklamları aktarma olanağı elde eder. Bu reklamlar çoğunlukla markanın oluşturduğu kampanyaları ya da davetleri barındırır.
- Dinamik Reklamlar: Bu reklamlar, kişiselleştirilmiş reklamlardır. Hesaptan hesaba farklılık gösteren bu reklamlar filtrelenen bilgiler eşliğinde oluşur ve kullanıcıların karşısına çıkar.
Markanın ihtiyacına göre çeşitlilik gösteren reklam modelleri sayesinde LinkedIn’de görünür olmak daha kolay hale gelir.
LinkedIn Reklam Nasıl Verilir?
B2B yani ‘işletmeden işletmeye’ bir pazarlama süreci yürütmeyi planlayan markalar LinkedIn’da mutlaka yer almalıdır. LinkedIn reklam ise bu sosyal medya platformunda bulunan işletmelerin yükselmek için yapması gereken bir hamledir. Peki bu hamle nasıl gerçekleşir?
- Reklamın amacı belirlenmelidir. Amaç doğrultusunda oluşturulan kampanya markanın kim olduğunu LinkedIn dünyasına yansıtır.
- Reklamın dili, kampanyanın iletileceği hedef kitlenin özelliklerini sınırlar.
- Oluşturulan reklamın yayınlanacağı medya türünün seçilmesi de reklam özelliklerini filtreler.
- Reklam metni, görseli ve etiketi hazırlanarak reklam içeriği oluşturulur.
- Reklamın iletileceği kitlenin özellikleri de filtreleme seçeneği ile belirlenir.
- Marka reklam için ne kadar bütçe ayıracağına karar verir.
- Yayınlanan reklamın aldığı dönütler sonrasında kampanyanın başarısı analiz edilir.
Bu aşamalarla gerçekleşen LinkedIn reklam verme süreci markalar için yorucu ve teferruatlıdır. Ancak Dedikodu Ajansı, sizin için bu süreci üstlenir. LinkedIn’da markanız için sağlam ve etkileyici bir kimlik inşa ederken bilinirlik kazanacağız reklamları hazırlar.
Sosyal medya konusundaki uzmanlığı ve iş dünyasına olan hakimiyeti ile Dedikodu Ajansı LinkedIn reklam hizmeti ile tam olarak aradığınız ajans!