fbpx

Sosyal Medya PlanlamasıSosyal Medya Planlaması

Sosyal medya planlaması,  markaların belirlenen mesajı hedef kitlesine ulaştırmak için sosyal medya platformlarını nasıl kullanacağını belirleyen süreçtir.

sosyal medya planlaması

Sosyal Medya Planlaması

Sosyal medya planlaması, markaların belirlenen mesajı hedef kitlesine ulaştırmak için sosyal medya platformlarını nasıl kullanacağını belirleyen süreçtir. Marka bilinirliği açısından önem teşkil eden sosyal ağların nasıl kullanılacağına dair rehberlik sunan bu hizmetin amacı; hedef kitle ile marka arasında sosyal medyada bir bağ oluşturmaktır.

Markanın sosyal medyadaki imajını sergileyen bu planlama süreci mesajı hedef kitleye en etkili şekilde ulaştırır. Ürün ya da hizmetlerini hedef kitlesine tanıtmak isteyen markalar sosyal medyayı etkili bir biçimde kullanarak bunu başarma şansına erişir.

Dijital pazarda markanın bilinirlik kazanmasında rol oynayan sosyal medyanın etkili bir sonuç vermesi için stratejik bir yol izlenmesi gerekir. Bu stratejinin planlanma sürecinde kullanılan unsurlar;

  • Keşif
  • Hedef kitle analizi
  • Rakip marka analizi
  • İletişim dili belirleme
  • Zaman, metin ve sosyal medya platformu ayrımı
  • İçerik yönetiminde takip

Bu unsurların kullanılması ile ortaya çıkan strateji markanın sosyal medyada ihtiyaç duyduğu itibarı kazanmasına yardımcı olur. Hedef kitleden rakip analizine kadar pek çok detayı ele alan bu planlama süreci Dedikodu Ajansı tarafından gerçekleştiğinde gerçek bir kalite ve başarı sunar.

Çünkü Dedikodu Ajansı sosyal medyaya olan hakimiyeti sayesinde markanın rahat, pratik bir yolda ilerlemesini sağlar. Bu çizilen yol sonucunda ise markanın sosyal medyadaki imajı daha kuvvetli hale gelir.

Ayrıca Dedikodu Ajansı bu planlama sırasında belli soruların altını çizer, cevaplarını bularak ilerler. Böylece hazırlanan plan çok daha işlevsel olur. Bu sorular;

  • Müşterilere vermek istediğiniz mesaj nedir?
  • Hedef kitleniz kim?
  • Hedef kitlenize hangi sosyal medya platformu aracılığı ile ulaşılmalıdır?
  • Hangi zamanlarda paylaşım yapılmalıdır?
  • Bütçeniz ne kadar?

Özenli ve verilere dayanarak yapılan sosyal medya planlaması markalar için etkili sonuçlara imza atar. Dedikodu Ajansı’nın hazırladığı planlamalar da bu imzaya sahiptir.

Sosyal Medya Planlamasının Avantajları Nelerdir?

Sosyal medya planlaması, hedef kitleye ulaşmak için hangi sosyal medya araçlarının nasıl kullanılacağını planlayan stratejidir. Bu stratejide ana hedef, markanın belirlediği mesajın iletileceği kitle tarafından doğru bir şekilde algılanmasıdır. Amacı çerçevesinde hareket eden bu planlama sürecinin sahip olduğu avantajlar ise;

  • Markaya en uygun olan sosyal medya platformu seçilir. Markanın kimliğine ve özelliklerine göre seçilen Instagram, LinkedIn, Facebook gibi sosyal medya kanalları hedef kitleye ulaşmak için kullanılır.
  • Hedef kitlenin yoğun ve aktif olduğu sosyal medya platformu marka için tercih edilir. Kitlenin aktiflik gösterdiği zaman dilimleri esansında planlanan paylaşımlar ile mesaj doğrudan kitleye ulaştırılır.
  • Markanın ürün ya da hizmetlerine göre bir içerik paylaşım süreci planlanır. Hangi ürünün sosyal medyada talep göreceğine dair analizler yapılır.
  • Yapılan hedef kitle analizi sayesinde marka müşterisinin sosyal medyada nasıl davrandığını bilir. Kitlenin demografik özellikleri ve tüketim alışkanlıklarına göre hareket eden markanın sosyal medyada başarı kazanması çok daha olasıdır.
  • Planlama esnasında yapılan rakip analizi sayesinde marka sosyal medyada yapılan hatalara ve başarı getiren hamlelere hakim olur. Bu sayede kendi stratejisini daha temiz bir şekilde çizer.
  • Kitlenin hızlı bir şekilde tüketebileceği içerikleri planlamaya dahil eder.
  • Sosyal medya planlama sürecinin bir diğer avantajı ise gerçekleşen hamlelerin aldığı etkileşimi değerlendirerek bir sonraki stratejiyi oluşturma imkanı sunmasıdır.

Dedikodu Ajansı, sosyal medyaya dair olan tecrübesini ve dijital pazardaki deneyimini bu hizmette bir araya getirir. Böylece markanın sosyal medyada çok daha etkili sonuçlar kazanmasına yardımcı olur.

Sosyal Medya Planlaması Nasıl Yapılır?

Dedikodu Ajansı’nın sunduğu sosyal medya planlama hizmeti gerçekleşirken geçmesi gereken belli aşamalar vardır. Bu aşamalar sonucu ortaya markanın bilinirliğine katkıda bulunan bir sosyal medya faaliyeti çıkar. Bu süreç;

  • Hedef Belirleme: Markanın sosyal medyada kazanmak istediği başarının ne olduğunu keşfetmek ilk adımdır. Etkileşim elde etmek, reklam kampanyaları yapmak ya da takipçi toplayarak bilinirliğe kavuşmak markanın hedefleri arasında yer alabilir. Bilinirlik kazanmak ve satışlarını yükseltmek çoğunlukla markaların öncelikli hedefidir. Sosyal medya planlaması da bu doğrultuda gerçekleşir.
  • Hedef Kitle Belirleme: Sosyal medyada markanın mesajını tüketecek olan kitlenin kim olduğunu bilmek önemlidir. Hedef kitlenin özellikleri sosyal medya stratejisine büyük etki eder. Kitlenin tüketeceği mesajların üretilmesi ve dönüt alması için planlama esnasında kitle özellikleri keşfedilmelidir.
  • Kampanya Detayları Belirleme: Markanın sosyal medyada sunacağı kampanyaların nasıl olacağını belirlemek bir diğer aşamadır. Sosyal medya platformlarında yayınlanacak olan kampanyanın ne zaman ve nasıl sunulacağına karar verilir.

Bu ana unsurlar haricinde planlama sırasında bütçe, içerik gibi diğer detaylarda ele alınır. Oluşturulan stratejinin etkisini görmek için ise markanı sosyal medyada faaliyet göstermesi beklenir. Markanın aldığı etkileşime göre yapılan bir sonraki planlama çok daha sağlam olur.

Dedikodu Ajansı bu konuda markalara profesyonel bir hizmet verir. Sosyal medya hakkında deneyimli olan Dedikodu Ajansı markaların hedef kitlesine ne zaman ve nasıl ulaşacağını tüm ayrıntılarıyla planlar. Kaliteli bir sosyal medya planlaması ardından ise geriye başarı ‘dedikodularının’ ne kadar ‘gerçek’ olduğunu dinlemek kalır.